Door de eeuwen heen heeft het Friese witje altijd z’n eigenheid gehouden. Bij FRIEStile wordt het witje nog steeds zo als toen gemaakt, met dezelfde ingrediënten en werkwijze. Het echte witje is 13 x 13 cm. met 2 spijkergaatjes in de hoeken, en is helemaal handgemaakt op authentieke wijze. De klei wordt gesneden, gedroogd en biscuit-gebakken, dan geglazuurd en weer gebakken op 1000 graden. Nu hebben we het effen witje, deze worden geleverd in een lichte mix van wittinten voor een authentiek karakter.

Veel gebruikt ook voor restauratieprojecten.

Voordat het schilderen kan beginnen wordt eerst het ontwerp gemaakt op papier. Dit wordt op de contourlijnen met een fijne prikpen doorgeprikt om het dan met houtskool door te slaan op de vers geglazuurde tegel.

Dan kan het schilderen beginnen met speciale penselen en kleur glazuur op de verse glazuur. Omdat het er onmiddellijk intrekt, moet de afbeelding er direct goed op staan, corrigeren is nauwelijks mogelijk. Hierna wordt het ook op 1000 graden gebakken en zo versmelten de kleuren en dan zijn de tegels klaar. In de voorgaande eeuwen is gebleken hoe duurzaam het product is.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

3 weeks ago

FRIEStile

speciale opdracht voor een paardenvrouw met een verhaal....#Frysk #hynder #Fries #paard #handmade ... See MoreSee Less

speciale opdracht voor een paardenvrouw met een verhaal....#Frysk #hynder #Fries #paard #handmade

Comment on Facebook

Hij is helemaal geweldig😍😍😍! Ik ben er super blij mee! Ik stuur en plaats een foto, zo gauw ie op zijn plaats zit👍🏻 nog super bedankt!

4 weeks ago

FRIEStile

geschilderd als vroeger maar ik heb steeds strijd met het perspectief, custommade. ... See MoreSee Less

geschilderd als vroeger maar ik heb steeds strijd met het perspectief, custommade.

Comment on Facebook

En ons kooitje met wegvliegend vogeltje dan...

1 month ago

FRIEStile

Bij keuze-twijfel krijg je een 'visual' (keukenfoto van klant) hier ging het om tegelverdeling, deze order gaat daardoor niet door, ik snap het wel. het moet kloppen (en niet proppen;-) ... See MoreSee Less

Bij keuze-twijfel krijg je een visual (keukenfoto van klant) hier ging het om tegelverdeling, deze order gaat daardoor niet door, ik snap het wel. het moet kloppen (en niet proppen;-)
Load more

FRIEStile

Jan Timmerstraat 1
8821LT Kimswerd

T. 06 413 413 20
E. info@friestile.nl

Di-Wo-Do-Vrijdag 's middag open van 13.00 tot 17.30uur.
Maandag en zaterdag vaak aanwezig, maar check eerst even.
Zondag gesloten, na een telefoontje ook open.

Klanten beoordeling:

4.8
4,8 waardering
4.8 out of 5 stars (based on 4 reviews)